Wtorek, 29 Maj 2007, 05:28
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Wesprzyj nas.. liczy się każdy grosz. To tylko 5 minut.
Zapraszamy
.
strona główna
Forum
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Prawo pracy
>
Inne
>
Problemy z naruszeniem umowy
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Problemy z naruszeniem umowy (Przeczytany 86 razy)
Adrian.
Problemy z naruszeniem umowy
«
:
Sobota, 12 Maj 2007, 00:46 »
Witam jestem nowy na forum. Pisze bo mam poważny problem... Mój pracodawca chce mnie podać do sadu o odszkodowanie żebym mu zapłacił 5000 zł. Chciał sie ze mną ugadać i powiedział mi ze mam mu dać 2500 zł, dziś z nim rozmawiałem i czas do zastanowienia mi dal do poniedziałku do 8 rano... Stwierdził Iż działałem na szkodę firmy. Z czym zupelnie sie nie zgadzam bo sam mi powiedzial ze mam im pokazac ze jestem lepszy od nich tyle ze nie sprecyzowal jak, wiec sposob wymyslilem sam. No i pozatym przeciez jestem takze jego pracownikiem wiec fotografie i tak by sie ukazaly na jego portalu... Napisalem na prywatnym forum które prowadzi sobie jeden z moich znajomych pewien post o takiej treści:
Witam was. Bardzo was proszę na Robie nie dali sobie robiąc fotek zadnemu z pracowników z POLECAMY.NET, za wydatkiem mnie! Od tego zaleczy czy pozostanę na MHT czy nie...:( Fotografowie z POLECAMY.NET posądzili mnie ze robie fotki do niczego i nie powinienem na MHT, a raczej zęby mnie Daniel wyrzucili... Ja chce tym... pokazach kto robi lepsze fotki, ale w tym musicie pomoc mi wy... Wy wszyscy Klubowicze MHT. MHT TEAM ZAWSZE RAZEM. Mam nadzieje ze mnie poprzecie. Czekam na wasz odzew co do tego apelu...:(
Dowody ma na to takie ze zrobił sobie screeny komputerowe i wydrukowal na papierze... Innych dowodow na to nie ma.
Powiem tak w firmie tj. portalu mediowym polecamy.net bo tak ta firma sie nazywa jestem zatrudniony jako fotograf, robie fotki dla portalu na dyskotekach. Co do kwestia umowy to tak:
po 1. Podpisalem jeden egzemplarz umowy bo pracodawca mi powiedział ze drugi mi da do podpisania "jutro" a podpisany egzemplarz wziął. (Na jego egzemplarzu pisalo ze umowa jest sporzadzona w 2 jednobrzmiacych egzemplarzach)
po 2. Wynagrodzenie za okres 3 miesięcy umowy to 150 zł.
po 3. Kwestia wykonywania pracy została tylko ustalona słownie, na pismie nic nie dostałem.
po 4. Jest to umowa zlecenie.
A pytanie jest takie. Jak uniknąć rozprawy sadowej i jakichkolwiek kosztów? Czy ta umowa w ogóle jest ważna?? Co do kwestii prawnej z która bym mógł negocjować to zatrudniał mnie przez miesiąc na czarno... Twierdząc ze to okres próbny... A dziś mi powiedział że niedawno została sporządzona klauzula (zawierająca wzmianke że pracowałem u niego miesiac wcześniej jeszcze) do umowy którą to umowę podpisałem z nim po tym miesięcznym okresie niby próbnym, a z tego co wiem to klauzule muszę podpisać, aby miała ważność...
Jeśli będą potrzebene wyjaśnienia co do różnych kwestii i pytania to piszcie natychmiast odpowiem:)
«
Ostatnia zmiana: Sobota, 12 Maj 2007, 22:43 wysłane przez Adrian.
»
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Prawo pracy
-----------------------------